ABSORBER
VLAGE IN VONJA
gorimpex
50 gramska vrečka Zeloita
50 gramska vrečka Zeloita 

Izdelek »ASORBIO«

Proizvodnja natrijevega alumosilikata - zeolita je proces, ki poteka v Kidričevem. Letna proizvodnja več tisoč ton zeolita omogoča Silkemu d.o.o., da je eden ključnih proizvajalcev različnih vrst zeolita za različne uporabe - npr. za adsorbcija plinov, za hitro adsorbcijo vlage (sušilo v eni uri adsorbira 25 % vlage) in podobno.

Vsi izdelki na osnovi zeolitov  narejeni v Sloveniji so ekološko neoporečni.  Skrb za okolje poteka tako v času proizvodnje kot po iztrošenosti izdelka. Po uporabi izdelek ni strupen in ga lahko celo uporabimo v vrtu za zadrževanje vlage rastlinam.

Poleg lastnosti je seveda zelo pomembna cena proizvoda. Pri lastnostih pa moramo omeniti, da ima izdelek ASORBIO dvojni učinek: poleg sušenja, ki je osnova za zaščito pred vlago, tudi adsorbira vonj.

ASORBIU konkurenči izdelki na osnovi silikagela in gline teh dveh učinkov nimata.

Primerjava ASORBIO - SILIKAGEL - GLINA

SILIKAGEL

Ima dobro ASORBIU primerljivo adsorbcijsko kapaciteto vode. Slaba stran silikagela je dokaj visoka cena in problem odpadnih voda pri proizvodnji.

GLINA

Ima do 35 % NIŽJO adsorbcijsko kapaciteto kot ASRBIO. Problem je tudi zagotovitev konstantne adsorbcije, saj so gline o  naravni minerali in lastnosti so močno odvisne od lege nahajališča. ) Glede na to, kar zapakirana glina nudi, je cena izdelka visoka. Nihanja v lastnostih pa predstavljajo tveganja pri uporabi.

ASORBIO

Prednost ASORBIA je, da je proizvod sintetičen (natrijev alumosilikat - zeolit) in ima konstantne lastnosti, proizvodnja ne predstavlja tveganja za okolje, sam proizvod je okolju prijazen tudi po nasičenosti z vlago. Adsorbcija je lahko prilagodljiva, glede na potrebe kupca, kar je pomembno pri ceni izdelave produkta. Glavni in odločujoči razlog za nakup ASORBIA pa je DVOJNI UČINEK, to je adsorbcija VONJA IN VLAGE.

Proizvodi po meri

Uporabnike naših proizvodov želimo opozoriti, da se pri izbiri adsorbcijskega sredstva posvetujejo bodisi pri nas, ali pri Silkemu, kajti z izbiro pravilno izbranega adsorbcijskega sredstva VELIKO privarčujete.
GORIMPEX d.o.o.
IĹžanska cesta 2, 1000 Ljubljana
01 427 27 27
041 696 545
gorimpex@gorimpex.si
Copyright © 2022 GORIMPEX d.o.o. | O piškotkih