ABSORBER
VLAGE IN VONJA
gorimpex
10 gramske vrečke Zeolita
10 gramske vrečke Zeolita 

Predstavitev izdelkov

Gorimpex se ukvarja s pakiranjem adsorbcijskih sredstev vlage od leta 1992. V prvih letih smo proizvajali sredstva na osnovi silikagela, nato pa smo uporabljali tudi gline. Za večjo adsorbcijo vlage so se uporabljali tudi npr. kalcijev klorid pomešan z neko drugo snovjo. Problem je nastal, ko se je vrečka navlažila.  Higroskopični kalcijev klorid je spremenil agregatno stanje in iz trdnega stanja prešel v tekoče stanje in posledica tega je bila, da se je raztopljeni kalcijev klorid razlil po izdelkih, katere naj bi ščitil pred vlago, zato smo opustili proizvodnjo takšnih izdelkov.

Za industrijske aplikacije

S sodelovanjem s Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerze v Ljubljani (nosilec razvojne naloge je bil prof.dr. Stane Pejovnik) smo se odločili , da bi izdelovali produkt za adsorbiranje vlage za industrijske aplikacije na osnovi zeolitov . Tako smo stopili v stik s tovarno Silkem d.o.o. v Kidričevem in postopek razvoja novega izdelka je stekel. Po izdelavi elaborata v Silkemu, so v omenjeni družbi prijavili projekt na TIA RS za EU projekt. Projekt je bil potrjen in pričel se je zagon za postavitev in izpeljavo celotnega projekta.

Proizvodnja natrijevega alumosilikata - zeolita, kalcinacija in granulacija uspešno poteka v podjetju SILKEM d.o.o., konfekcioniranje produkta pa izvajamo v podjetju GORIMPEX d.o.o. Pakiramo v različne embalažne materiale. Kupcem lahko ponudimo različne, njim prilagojene izdelke glede na zahtevnost varovanja končnih izdelkov pred atmosfersko vlago. Vzpostavili smo pakirno linijo za pakiranje na najsodobnejši in cenovno najbolj sprejemljivi način, tako da smo z absorbentom vlage in vonja v vrečki in ovojno embalažo v prednosti pred konkurenco. V obeh partnerskih podjetjih nenehno poteka razvoj in z zaupanjem
Pričakujemo  uveljavitev produkta na trgu.

EU Projekt

Naloge v EU projektu smo si razdelili in sicer, Silkem d.o.o. proizvodnjo zeolitov in kalcinacijo le teh, Handt-ost d.o.o. izdelavo peči za kalcinacijo, Gorimpex d.o.o. pa TABLETIRANJE zeolita in INERTNO ZAŠČITO vrečk pred vlago, kar je odločilnega pomena v fazi skladiščenja izdelka.

Tabletiranje je postopek oblikovanja zeolita s stiskanjem brez dodanih komponent, da zeolit ne izgubi  sposobnosti adsorbcije vlage in vonja. Inertna zaščita pa pomeni zapakiranje izdelkov (eno, dve ali poljubno število vrečk po naročilu kupca) v FOLIJO, KI NE PREPUŠČA VLAGE in ohrani lastnosti izdelka nespremenjene v fazi skladiščenja.

Proizvodi po meri

Uporabnike naših proizvodov želimo opozoriti, da se pri izbiri adsorbcijskega sredstva posvetujejo bodisi pri nas, ali pri Silkemu, kajti z izbiro pravilno izbranega adsorbcijskega sredstva VELIKO privarčujete.
GORIMPEX d.o.o.
IĹžanska cesta 2, 1000 Ljubljana
01 427 27 27
041 696 545
gorimpex@gorimpex.si
Copyright © 2022 GORIMPEX d.o.o. | O piškotkih